Kopio Rakennetaan kalliolle

01.04.2023

Kevään aikana monet ovat tulleet sanomaan, että teillä kristillisdemokraateilla on hyviä ajatuksia ja paras puheenjohtaja, mutta ääni menee kuitenkin isommalle puolueelle; eihän teidän kauttanne voi oikeasti vaikuttaa.

Luonnollisesti olen torjunut tällaisen ajattelun ja olen pyytänyt äänestäjiä vielä harkitsemaan. Pienen puolueen vahvuus on nimittäin siinä, että se voi ennakkoluulottomalla ja rohkealla politiikalla olla suolana yhteiskunnassa, jotta isänmaan etu, järkevä taloudenpito ja pienen ihmisen ääni tulisi huomioiduksi.

Painopiste on kuitenkin asiaosaamisessa ja tosiasioissa. Vain niiden varassa pieni puolue voi sanoa keisarille, tai miksei pääministerillekin, että oikeasti hänellä ei ole vaatteita, ja että taloutemme on hiekalle rakennettu. Seuraava myrsky saattaa pankkikriisin muodossa olla jo lähempänä kuin uskallamme aavistaa. Nykyisellä taloudenpidolla me emme kestä enää uutta talouden shokkia.

Kristillisdemokraattinen puolue on ratkaisukeskeinen puolue, jonka arvopohja vapauttaa sen monista sellaisista ideologioista, jotka estävät maamme kehitystä. Ollaksemme isänmaallisia meidän ei tarvitse pelotella maahanmuutolla tai lupailla kehitysmäärärahojen leikkausta, sillä tosiasiassa mikään mahdollinen hallituskokoonpano ei sitä tule tekemään.

Meidän ei tarvitse kumartaa vuorineuvoksia tai säikkyä ammattiyhdistysliikkeen ruhtinaita uudistaessamme työelämän pelisääntöjä, kun etsimme ratkaisuja niihin ongelmiin, jotka ovat jääneet edellisiltä hallituksilta tekemättä. Miksi samat toisiaan syyttelevät puolueet kykenisivät siihen jatkossakaan?

Kovin on ollut hiljaista myös maatalouden kannattavuuskriisin osalta, vaikka maamme on ajautunut vakavimpaan kriisin koko EU:n jäsenyytemme aikana. Eipä ehdokkailta asiasta juurikaan kyselty vaalikoneissa. Välillä tuntuu, että kristillisdemokraatit on ainoa puolue, joka pitää ääntä omavaraisen maatalouden puolesta.

On selvää, että kristillisdemokraattien ääntä kuullaan paremmin, jos se kasvaa. Puolueen ei tarvitse kuitenkaan kasvaa suureksi, vaan riittävän suureksi. Suomen tilanne on nyt sellainen, että tätä kasvua tarvittaisiin kipeämmin kuin koskaan. Iltasanomien vaalikonevastausten perusteella Kristillisdemokraatit on ainoa puolue, joka ohjelmallisesti torjuu eutanasialain puolustaen elämää sen alusta alkaen aina viimeiseen hengenvetoon asti.


Eräs Nasaretin mies puhui aikoinaan hiekalle rakennetusta talosta, makunsa menettäneestä suolasta ja siitä, että uutta viiniä ei kannata kaataa vanhoihin leileihin. Kaikissa tapauksissa lopputulos oli huono. Talo meni nurin, suola heitettiin pois ja viini valui maahan. Huonosti käy meillekin, mikäli emme rohkene äänestää suunnanmuutoksen puolesta. On aika rakentaa Suomea kalliolle.